Een boek uitgeven?

Spannend...? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Het is echter niet nodig om bang te zijn. Je staat nu op de drempel van een mooi avontuur. Jouw boek verdient na al het werk dat je erin hebt gestoken, een kwalitatief perfecte finishing touch. Je kunt bij ons altijd met je boek terecht.

Boekscout is in de eerste plaats een uitgeverij. We zijn gek op boeken en we ruimen ook graag een plaatsje in voor dat van jou. We weten dat veel auteurs zich onzeker voelen. 'Is mijn boek wel goed genoeg?' Ze moeten dan een drempel over voordat ze ons het manuscript toesturen. Heel vaak zijn we blij dat ze het lef hebben opgebracht. De manuscripten die we lezen zijn vaak beter, veel beter dan de auteurs zelf denken. De kans dat we je manuscript dan via onze uitgeverij accepteren is in de praktijk ook erg groot.

Je eigen boek uitgeven bij Boekscout is gratis. Je betaalt zelfs niet voor het allereerste exemplaar dat we je met grote trots zullen schenken. En we betalen je natuurlijk je royalty's uit.

Behalve de uitgeverij heeft Boekscout een tweede optie: onder het motto: 'blijf de baas over je eigen boek' kun je bij ons ook je boek uitgeven in eigen beheer. Voor meer informatie over eigen beheer klik hier.

Waag de stap gerust. Het verplicht je tot niets. En wie weet vier je binnenkort een feestje omdat het na al die tijd dan toch gaat lukken! Stuur ons je manuscript gerust toe.

Meer informatie: lees de uitgebreide toelichting op ons uitgeefproces.

Uitgeverij Boekscout

Het vervaardigen van een boek vraagt om een deskundige aanpak. Boekscout is niet zomaar een uitgeverij. In de afgelopen jaren hebben we samen met onze auteurs vele duizenden boeken op de markt gebracht. Graag ruimen we een plaatsje in voor jouw boek.

Verwar ons niet met self-publishing. Dat zul je ook niet zoeken. Voor self-publishing (je bent dan zelf de uitgever van je eigen boek) heb je namelijk uitgeefvaardigheden nodig. Anders werkt het niet goed. Boekscout is een uitgever. Als wij je manuscript accepteren, kun je volledig op onze expertise rekenen.

Voor meer informatie over Boekscout klik hier.

Manuscriptbeoordeling

Als we je manuscript ontvangen, nemen we deze zorgvuldig door. En schrijven we er een contructieve beoordeling over. Daarin nemen we zo nodig ook tips op ter verbetering. En we besteden aandacht aan taal en zinsbouw.

Opmaak & design

Je boek komt tot stand in goed overleg. We werken met de modernste grafische programma's, en we leveren je boek in een professionele vorm af bij de drukker. We zetten de kroon op al het werk dat jij erin hebt gestopt.

Marketing

Om ervoor te zorgen dat jij als ambassadeur van je boek goed voorbereid bent, zorgen wij voor zoveel mogelijk ondersteuning. Samen kijken we naar de mogelijke wervingsactiviteiten. We faciliteren diverse promotiemiddelen.

Gratis & royalty's

Als wij geloven in je boek, dan gaan we er samen voor. We geven je boek kosteloos uit bij Boekscout! Daarbovenop krijg je over de verkopen royalty's uitgekeerd en je koopt je eigen boeken in met stevige kortingen.

Alles op een rij: van manuscript naar boek

Dit is een beknopte samenvatting van alle stappen in het uitgeefproces. Wil je rustig alle stappen doorlopen, lees dan op je gemak alle informatie over het uitgeven van een boek.

 • 1

  Je stuurt je manuscript naar ons toe

  We gaan er met alle zorg en respect mee om. Én we nemen snel contact met je op.

 • 2

  We beoordelen je werk inhoudelijk en technisch

  We schrijven een constructieve beoordeling over je boek.

 • 3

  We nodigen je uit voor een auteursbijeenkomst

  We leren je graag persoonlijk kennen en lichten uitgebreid het concept toe.

 • 4

  Je krijgt een uitgeefcontract

  Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

 • 5

  We maken je boek op en verzorgen de afwerking

  In overleg met jou zorgen wij dat het boek de perfecte finishing touch krijgt.

 • 6

  We registeren je boek

  We regelen jouw ISB-nummer, zodat het o.a. in elke boekhandel besteld kan worden.

 • 7

  Natuurlijk is er tijd voor correcties

  Je ontvangt de digitale proef, zodat de laatste schoonheidsfoutjes aangepast kunnen worden.

 • 8

  De verkoop start

  Je hebt het eerste exemplaar van je boek in handen. Nu is het tijd voor de wervingsactiviteiten.

 • 9

  Je boek wordt verkocht

  De bestellingen van jouw boek worden vers van onze drukkerij via ons eigen distributienetwerk verzonden.

Jouw manuscript binnenkort ook in boekvorm beschikbaar?

De Boekscout-ervaring van Fred Rutgers

Na eerder drie boeken te hebben uitgegeven bij een andere uitgeverij heb ik dit keer na zorgvuldige afweging gekozen voor Uitgeverij Boekscout. En ik mag wel zeggen, daar heb ik geen spijt van! Mijn nieuwste boek; 'Mag het ietsje meer SERVICE zijn?' ziet er mooier uit dan ik had durven dromen.

De voorbereiding naar de publicatie was een feest! Snel, efficiënt en professioneel en met dezelfde ambitie als ikzelf, we wilden gewoon het best mogelijke boek maken! De vormgeving liep soepel en ik kreeg nuttige tips en veel hands-on hulp! Inmiddels ligt het eindresultaat al in menige winkel en komt de verkoop lekker op gang. Mijn volgende boek schiet al flink op en zal zeker ook weer bij Boekscout gaan verschijnen.

Fred Rutgers, blogger, schrijver, ondernemerscoach.