Publieksprijzen Boekgoud

De publieksprijs is de prijs van het lezende publiek. Zij bepaalt wat de beste boeken zijn. De publieksverkiezing is opgesplitst in twee ronden. We starten met de genreronde. Per genre strijden de boeken onderling om de winnaar te worden in hun genre. In elk genre wint het boek met de meeste stemmen in zijn genre de eerste ronde. In de tweede ronde strijden alle genrewinnaars tegen elkaar voor de overalltitel. De overallwinnaar is het boek dat in de eerste en tweede ronde gezamenlijk de meeste stemmen heeft verzameld. Meer informatie over de spelregels vind je in de algemene voorwaarden.

Word jij straks gekroond tot overall publiekswinnaar, dan win je onder andere € 750 prijzengeld en een uitgebreid promotiepakket.

Waag de stap. Het verplicht je tot niets. En wie weet vier je binnenkort een feestje omdat het na al die tijd dan toch gaat lukken!
Stuur ons gerust je manuscript.

De verkiezing bestaat uit twee ronden. De eerste ronde (genreronde) loopt van 1 t/m 28 februari 2023 12:00 uur. Na bekendmaking van de genrewinnaars start de tweede ronde, hierin nemen alle genrewinnaars deel. De tweede ronde (overallronde) loopt van 6 t/m 13 maart 2023 12:00 uur.

'Blijf erin geloven en ga door!'

Toen ik mijn script opstuurde naar Boekscout, had ik nooit gedacht dat mijn verhaal zou worden uitgegeven. En helemaal niet dat ik uiteindelijk BoekGoud zou winnen. Al sinds 2013 ben ik bezig om mijn boek uit te geven. Elke keer kreeg ik 'nee' te horen. Bij Boekscout kreeg ik uiteindelijk de kans. Het feit dat ik nu win, laat ook zien dat mensen mijn boek wel belangrijk vinden en willen lezen. Als jij in je verhaal gelooft en weet dat dit iets is dat op de markt moet komen, zet dan door. Blijf erin geloven en ga door!

Als klein meisje wilde schrijfster Ramona Kimberley net zoals prinses Imara ander haar hebben, ondanks dat iedereen altijd zei dat ze mooi haar had. Prinses Imara's haar-Kroeshaar is mooi! speelt in op een probleem dat zich wereldwijd voordoet. Zelfacceptatie kent geen kleur. Dit is een boek dat laat zien dat alle meisjes mooi haar hebben en in het bijzonder meisjes met kroeshaar! Met het boek heeft de auteur juist verbondenheid weten te creëren en geen onderscheid. “Ik lees het boekje elke avond met mijn dochter die ook kroeshaar heeft en zij ziet nu in dat zij mooi is zoals ze is.”

Ramona Kimberley, winnares Publieksprijs BoekGoud 2020

Genres

Als je een contract hebt getekend bij uitgeverij Boekscout of Boekscout YO! of imprint BC.BS en je boek uitgegeven is tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 dan neem je automatisch deel aan de verkiezing. De organisatie nomineert voor de publieksprijzen van BoekGoud alle boeken (unieke titels) die zijn verschenen. Je hoeft je niet extra aan te melden voor de verkiezing.


Nog even goed om te weten: wij laten onze onbevangenheid niet inperken door welk genre dan ook. Dus of jouw werk nu een roman, biografie, dichtbundel, prentenboek, chicklit of welk genre dan ook betreft, het wordt van harte welkom geheten!