Goedgelovig?

Genres: Geloofszaken & Spiritualiteit

Heb je een bepaalde overtuiging die je wilt uitdragen? Of heb je misschien wel de sleutel tot een leven in balans met jezelf en de wereld om je heen? Lees hier hoe je die ervaring omzet in een helder manuscript.

Veel mensen zijn op zoek naar een hoger doel, een andere dimensie in het leven. Daarnaast is er een trend gesignaleerd waarin mensen een sterke behoefte hebben aan zingeving en aan samenhorigheid. Een manuscript op het gebied van geloof of spiritualiteit kan hierbij uitkomst bieden. Vaak gaat het in deze boeken om het geven van een nieuw inzicht, bijvoorbeeld in levensstijl, maar het kan ook een nieuw inzicht zijn in een andere wereld, met bijvoorbeeld natuurwezens of energieën. Zulke onderwerpen kunnen snel wat zweverig aandoen, dus pas op dat je daar niet te veel in meegaat. Dingen die voor jou, als auteur en misschien wel ervaringsdeskundige, namelijk heel aannemelijk zijn, kunnen voor een leek een stuk minder logisch klinken. Jij hebt misschien al wel langere tijd te maken met een bepaalde ervaring of overtuiging, terwijl het voor een ander geheel nieuw is. Probeer daarom toegankelijk te schrijven, zodat het aanspreekt bij een groter publiek. Wees vooral eerlijk en open en doe je verhaal vanuit je hart. Dan heb je de grootste kans dat je je doel kunt bereiken.

“Schrijf vanuit je overtuiging, dan zal je mensen raken”

Speel in op vragen
De boeken die het goed doen, spelen in op de huidige tendens waarin mensen zoeken naar meer in het leven. Kijk dus naar wat er speelt in jouw omgeving. Wat zijn daar vragen die heersen? En kun jij daar vanuit jouw ervaring duiding bij geven? Speel hierop in door in je manuscript ook vragen te stellen. Laat de lezers maar meedenken, dan neem je ze gemakkelijker mee in je denkproces. Haal theorieën aan waar nodig, maar schrijf ook vanuit je overtuiging. Dat is tenslotte waar je mensen mee wilt raken.

Ieder manuscript is anders en uniek.
Er bestaan geen strikte voorwaarden waaraan een goed boek over geloofszaken of spiritualiteit moet voldoen. Ieder thema is anders. Het is jouw idee en jouw schrijfstijl. Gebruik de tips die passen bij je boek. We kijken met alle respect naar elk manuscript dat we ontvangen. De schrijversprijs Boekgoud staat open voor ieder boek! Stuur ons gerust je manuscript.

Uitgelichte Schrijfthema's

Een boek uitgeven?

Je manuscript is bij ons van harte welkom. Wij bekijken het, en laten je daarna snel weten wat volgens ons de publicatiemogelijkheden zijn. 'Nooit geschoten is altijd mis'.

Onlangs verschenen

Genre: Geloofszaken

Onlangs verschenen

Genre: Spiritualiteit