Route 66

Genre: Reisboeken

Heb je onlangs een waanzinnige reis gemaakt en wil je je reisdagboek graag delen met een groter publiek? Wil je mensen prikkelen om ook een bepaald gebied te bezoeken? Lees hier hoe jij een aansprekend reisverslag schrijft.

Een goed reisboek of reisverslag bevat informatie om de vakantievoorpret te stimuleren, maar ook handige tips om tijdens je trip te gebruiken. Denk aan accommodaties om te overnachten, fijne eetadresjes en interessante bezienswaardigheden om te bezoeken. Maar ook praktische informatie kan handig zijn. Waar huur je het beste een auto? In welke periode kun je hier het beste naartoe reizen? Mensen willen graag de tips en trucs van een expert op het gebied van het land van bestemming. Jij bent er geweest, misschien zelfs meerdere malen, dus jij kunt je opstellen als de expert.

Maak het persoonlijk
Kies je voor een reisboek met een meer verhalend karakter, dan kun je de lezer echt meenemen op reis. Zo’n boek kan ook wel wat weghebben van een roman. Je gaat op pad en vertelt over steden die je aandoet, mensen die je ontmoet onderweg en schrijft over een restaurant waar je lekker hebt gegeten. Zo kun je al vertellend toch veel informatie doorgeven, al is het dan niet in een theoretische weergave. Je maakt het geheel hierdoor persoonlijk.

“Vertel vanuit je enthousiasme, dan zal je tekst ook beter overkomen”

Wat spreekt jou aan?
Als je foto’s toevoegt, maak je je vertelling visueel, en kun je de schoonheid van een bepaald gebied goed laten zien. Let hierbij wel op dat je de rechten van de gebruikte afbeeldingen bezit. Kies bij voorkeur een afbeelding uit je eigen collectie. Lees hier meer over op Boekscoutblog.

Ook achtergrondinformatie doet het goed. Mensen vinden het vaak prettig om, als ze naar een voor hen nog onbekend gebied gaan, iets te weten van de achtergrond van het land. Een stukje geschiedenis is daarom nooit weg.

Richt je uiteindelijk vooral op de zaken die jou tijdens je reis zo aanspraken. Door je enthousiasme zul je hierover ook met passie kunnen vertellen.

Ieder manuscript is anders en uniek.
Er bestaan geen strikte voorwaarden waaraan een goed reisboek moet voldoen. Ieder verhaal is anders. Het is jouw idee en jouw schrijfstijl. Gebruik de tips die passen bij je boek. We kijken met alle respect naar elk manuscript dat we ontvangen. De schrijversprijs Boekgoud staat open voor ieder boek! Stuur ons gerust je manuscript.

Uitgelichte Schrijfthema's

Een boek uitgeven?

Je manuscript is bij ons van harte welkom. Wij bekijken het, en laten je daarna snel weten wat volgens ons de publicatiemogelijkheden zijn. 'Nooit geschoten is altijd mis'.

Onlangs verschenen

Genre: Reisboeken