Over rouwen

Genre: Rouwverwerking

Een periode van rouw is eigenlijk met niets te vergelijken. Zolang je de emotie niet kent, kun je het bijna niet begrijpen. Heb jij hier ervaring mee en wil je anderen tot steun zijn? Lees hier hoe je dit gevoelige onderwerp in woorden kunt gieten.

Voor veel mensen werkt schrijven als een manier van rouwverwerking. Tijdens een periode van ziekte en sterven houd je misschien wel een dagboek bij. Maar ook in de periode die volgt, kan schrijven een toevlucht zijn. Je gedachten toevertrouwen aan papier kan een gevoel van rust geven. Sommigen vormen dit in gedichten, anderen in herinneringen. Het is mooi om een rouwproces, hoe verdrietig ook, te laten zien. Vaak kun je hierdoor de pijn weergeven, maar vaak ook juist een prille vorm van geluk. Een herinnering is een lastig iets, omdat het een fijn aandenken is, een soort souvenir, maar ook pijnlijk kan zijn.

“Een herinnering is dubbel: fijn, maar soms ook pijnlijk”

Lichtpuntjes
Als je het vermogen hebt om je gevoelens op papier te zetten, heb je iets heel kostbaars in handen. Een gevoel van herkenning en erkenning voor degenen die in hetzelfde schuitje zitten. Vaak is het ook belangrijk om te laten zien dat er licht aan het eind van de tunnel is, er komen weer betere tijden. Maar dat betekent niet dat je niet kunt omschrijven hoe hartverscheurend een periode van ziek zijn bijvoorbeeld is. Je ervaring maakt je misschien geen gelukkiger mens, maar geeft je wel een krachtig instrument in handen als je erover kunt schrijven. Laat je eventuele onzekerheid varen en schrijf je emoties op. Een hartstochtelijk relaas, eventueel aangevuld met tips die hebben geholpen. Of praat juist over zaken waaraan je je zo vreselijk ergerde. Of benoem de lichtpuntjes in elke dag. Er zijn voldoende manieren om hier vorm aan te geven.

Kies jouw manier en maak er een persoonlijk document van. Dan kan het niet misgaan.

Ieder manuscript is anders en uniek.
Er bestaan geen strikte voorwaarden waaraan een goed rouwverwerkingsboek moet voldoen. Ieder verhaal is anders. Het is jouw idee en jouw schrijfstijl. Gebruik de tips die passen bij je boek. We kijken met alle respect naar elk manuscript dat we ontvangen. De schrijversprijs Boekgoud staat open voor ieder boek! Stuur ons gerust je manuscript.

Uitgelichte Schrijfthema's

Een boek uitgeven?

Je manuscript is bij ons van harte welkom. Wij bekijken het, en laten je daarna snel weten wat volgens ons de publicatiemogelijkheden zijn. 'Nooit geschoten is altijd mis'.

Onlangs verschenen

Genre: Rouwverwerking