Terug naar het overzicht

Wie is er nu stoer!

Niesje Huizing-Faber

Het is op dit moment niet meer mogelijk om te stemmen.
Heb je 'Wie is er nu stoer!' van Niesje Huizing-Faber nog niet gelezen? Bestel het boek hier!

Samenvatting

Kinderen die gepest worden, schamen zich er vaak voor om dit thuis te vertellen en durven er niet goed met anderen over te praten. Mogelijke signalen zijn: angst om naar school te gaan, spijbelen, vaak ziek, last krijgen van nare dromen en concentratiestoornissen waardoor de schoolprestaties achteruit gaan. Ze denken dat ze er meestal alleen voor staan. De pesters denken dat ze stoer zijn, het kan zijn dat ze juist gaan pesten, omdat ze zelf niet lekker in hun vel zitten. 
Er bestaat geen enkele goede reden om te pesten. Mensen worden vaak gepest, omdat ze op sommige vlakken iets anders zijn dan anderen. Anders zijn is echter niet slecht, het maakt je juist uniek. Wat de reden voor het pesten ook is, probeer niet te veranderen om zo het pesten te voorkomen. Wees trots op wie je bent en straal dit uit naar iedereen om je heen.

Over de auteur

Niesje Huizing-Faber werkt in de zorg. Ze woont in het mooie Drenthe, is getrouwd en heeft twee zoons. Niesje heeft dit boek geschreven omdat zij het pesten van dichtbij heeft gezien en op de werkvloer. Naar aanleiding van haar ervaringen en interviews met de slachtoffers, wil ze door middel van dit boek de signalen van het pesten naar de buiten brengen.

Heb je 'Wie is er nu stoer!' van Niesje Huizing-Faber nog niet gelezen? Bestel het boek hier!