Terug naar het overzicht

Dit is Al Chemie - De Etymologie van Begrippen uit de Scheikunde

Gerrit van Rijn

Het is op dit moment niet meer mogelijk om te stemmen.
Heb je 'Dit is Al Chemie - De Etymologie van Begrippen uit de Scheikunde' van Gerrit van Rijn nog niet gelezen? Bestel het boek hier!

Samenvatting

De scheikunde achter de restauratie en dat in zeer brede zin is in dit boek verwerkt, met als uitgangspunten hoe een stof  en zijn naam is ontstaan en hoe die stof in het Duits, Engels en Frans werd en nu wordt genoemd. In de geschiedenis van die stof kwamen er verrassende namen en gebruiken naar voren. Al deze kennis is niet alleen in de restauratie te gebruiken maar leuk en soms zelfs nodig om te weten, ook als scheikunde als moeilijk wordt ervaren.
Hoewel het over scheikunde gaat is het dus geen scheikundeboek zoals op scholen wordt gebruikt.

Over de auteur

Gerrit van Rijn, geboren in 1941 te Utrecht, is na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in research, les gaan geven in scheikunde, biologie en natuurkunde. Daarna is hij als ondernemer met de Labshop gestart en heeft zich daarbij vooral gespecialiseerd in de scheikunde achter de restauratie, waardoor dit boek ook ontstaan is.

Heb je 'Dit is Al Chemie - De Etymologie van Begrippen uit de Scheikunde' van Gerrit van Rijn nog niet gelezen? Bestel het boek hier!