Terug naar het overzicht

De Verschoppeling - Cees Ligthart, Miljonair zonder poen

André Buurman

Het is op dit moment niet meer mogelijk om te stemmen.
Heb je 'De Verschoppeling - Cees Ligthart, Miljonair zonder poen' van André Buurman nog niet gelezen? Bestel het boek hier!

Samenvatting

Stelselmatig als kind mishandeld worden door je stiefvaders en rake klappen oplopen in jeugdinternaten. ‘Overleven’ is dan ook al bijna 80 jaar het sleutelwoord van Cees Ligthart (1941). Niet alleen in zijn jeugd, diezelfde overlevingstactiek paste hij met succes ook in het bedrijfsleven toe. In de schoonmaakbranche en talloze andere ‘takken van sport’ schopte hij het tot miljonair. Met als hoofdingrediënten, kennis van zaken, bluf en humor. Tientallen dravers op Duindigt en dure auto’s. Geld moet rollen, was zijn parool. Anno 2017 is zijn hele vermogen al jaren geleden verdampt en drumt en magnetiseert hij louter als hobby.

Over de auteur

André Buurman (1952) schrijft al sinds de beginjaren zeventig van de vorige eeuw voor diverse dag- en weekbladen en publiceert in golf- en paardensportmagazines. Met ‘1000 Paarden en een Prins’, de biografie van paardensportverslaggever Hans Eysvogel, maakt hij in 2008 zijn debuut als (co)auteur. In het programma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk krijgt het boek landelijke bekendheid. ‘De Verschoppeling’ is na negen jaar dus zijn tweede, maar zeker niet zijn laatste boek.

Heb je 'De Verschoppeling - Cees Ligthart, Miljonair zonder poen' van André Buurman nog niet gelezen? Bestel het boek hier!